Hopp til navigasjon for snarveier Hopp til hovedmenyen

Hjelpemidler ved lese- og skrivevansker

Dersom du har lese- og skrivevansker finnes ulike hjelpemidler du kan bruke i skolearbeidet. Dette kan være lese- og skivestøtte på ulike språk, eller skolebøker lest inn som lydbok.

Lese- og skrivestøtte på PC/MAC

Lese- og skrivestøtte på PC/bærbar datamaskin kan brukes hjemme, på skolen og i jobb. Når du skriver, får du hjelp av retteprogrammet: Ordfullføring/prediksjon, rettskriving og oppslag i ordbok. Dessuten kan du få teksten opplest høyt.

Vi har avtale om bruk av et lese- og skrivestøtte-program som heter Lingdys for norsk/nynorsk, Lingright for engelsk og Lingpilot for MAC. Du kan laste ned demo og prøve ut programmet før du kontakter Lese- og skrivesenteret. Vi kommer også på skolen og viser/gir veiledning i bruk av programmet.

Fagbøker som lydbok

Lydbok er innlest tekst av hele fagboka som du bruker i opplæringen. De fleste fagbøkene i videregående skole er lest inn. Lydboken kopieres på din PC/MAC og du starter lesingen ved å trykke på ikonet DERE (Dolphin Easy Reader Express). 

Du kan få tilrettelegging på eksamen

Dersom du benytter lese- og skrivestøtte kan du også søke om å få bruke slike verktøy på eksamen.

 


Fant du det du lette etter?

JA NEI

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding.
Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.