Hopp til navigasjon for snarveier Hopp til hovedmenyen

Søknadsfrist fagskole (høyere yrkesfaglig utdanning)

Fagskoleutdanning er høyere yrkesfaglig utdanning som bygger på videregående opplæring.

Hva kan du studere?

Det finnes en rekke fagskolestudier innen en rekke yrkesfag. Du kan studere ved en fagskole i hele landet, enten i fysike samlinger eller som nettstudier. Se oversikt over studier på www.samordnaopptak.no.

Slik søker du

  • På linje med annen høyere utdanning kan du velge studier ved en hvilken som helst fagskole i hele landet.
  • Når du søker på fagskoleutdanning gjennom det nasjonale opptaket, søker du via www.samordnaopptak.no. Opptaket starter 1. februar med søknadsfrist 15. april
  • Noen utdanninger er ikke med i det det samordnede opptaket. Se skolenes nettsider eller ta kontakt direkte med den enkelte fagskole for mer informasjon.
  • Ved enkelte fagskoletilbud gjelder egne opptakskrav. På noen tilbud kan det være mulighet for lokalt opptak helt frem til semesterstart.

Mer om fagskole (høyere yrkesfaglig utdanning)

  • Fagskoleutdanningen er et fullverdig alternativ til høyskole- og universitetsutdanning, og har en faglig bredde tilsvarende høyskoleutdanning. 
  • Utdanningen bygger på enten yrkesfaglige utdanningsprogram med fag- eller svennebrev, eller på lang relevant praksis uten fagbrev. Enkelte studier kan bygge på studieforberedende utdanningsprogram.
  • De ulike utdanningene har en varighet fra ett til to år, og tilbys som heltids- eller deltidsstudier, på skole eller som nettstudier.

Informasjon

Start: 15. april 2020
Slutt: 15. april 2020

Sted: www.samordnaopptak.no


Fant du det du lette etter?

JA NEI

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding.
Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.