Hopp til navigasjon for snarveier Hopp til hovedmenyen

Informasjonsvideoer om høyere utdanning

frstegangsvitneml – –

Har du spørsmål om søknad til høyere utdanning, beregning av karaktersnitt eller søknad til skoler i utlandet? I våre informasjonsvideoer kan du få svar på noe av dette.

Rådgiverne i videregående skole får ofte spørsmål fra enkeltelever om temaer som gjelder høyere utdanning. Det kan være fagkrav, karakterkrav, ulike kombinasjoner og utdanning i utlandet.

Marit Klyve ved karrieretjenesten ved veiledningssenteret Asker og Bærum har derfor tatt et initiativ til å utvikle en pilot med en informasjonsbase om høyere utdanning til bruk for elever og rådgivere i vestregionen.

Elever kan nå klikke seg inn på aktuelle informasjonsvideoer ved behov. Disse "rådgiverne" jobber 24/7. Dette vil kunne avlaste rådgiverne ved skolene og dermed frigjøre mer tid til individuell veiledning.

I samarbeid med rådgiverne Pia Snilstveit (Rud vgs), Karianne Løkken (Sandvika vgs) og Lene Aspenes (Stabekk vgs) er det foreløpig laget videoer innen fem områder. De har latt seg inspirere av det som kalles "omvendt undervisning" og fått noe veiledning på hvordan dette kan gjøres.

Videoene er utviklet som presentasjoner i Office Mix, siden dette verktøyet er godt egnet til å kombinere lyd og bilde i en presentasjon. De er så eksportert til videoformat.

Videoene er lagt ut på Vimeo, men kan også holdes som mer ordinære presentasjoner.

Veiledningssenteret i Asker og Bærum skal vedlikeholde informasjonen og oppdatere når det er nødvendig.

Videoene finnes i en informasjonsboks under karrieretjenesten, men det kan også lenkes direkte til siden eller direkte til den enkelte video.


Fant du det du lette etter?

JA NEI

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding.
Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.