Hopp til navigasjon for snarveier Hopp til hovedmenyen

Samarbeid med spillhuset på Arena Bekkestua

spillhuset1 – –

Spillhuset oppsto etter at PPT og Utekontakten inviterte åtte gamere til å sitte i en ressursgruppe. Gruppa satte sammen et seminar for 25 helsesøstre, sosialarbeidere og psykologer, også fra Nav og BUP. De fikk spille det utskjelte World of Warcraft og andre toneangivende spill.

Mange likte det svært godt. Gamer-ungdommene ønsket seg et møtested. Sammen med Utekontakten har de bokstavelig talt skrudd sammen Spillhuset, komplett med kabling, konsoller og møbler fra Ikea.

På spillhuset treffer de andre ungdommer med samme interesse, og det blir arrangert workshops innen spilldesign og PC bygging og deltakelse i spillkonkurranser. Ungdommene kan også brukes som ressurspersoner for grupper som ønsker mer informasjon om gaming. De som har vansker med å mestre skole eller arbeid kan få prøve seg på andre arenaer. 

Oppfølgingstjenesten følger opp ungdom som har falt ut av skole, og ser at dette tilbudet kan være fint for de som også bruker mye tid på dataspill. Veiledningssenteret har også PP-rådgiver med spesialkunnskap innenfor feltet problemspilling.

Medietilsynet har mye informasjon om dataspill, og spillhuset har vært involvert i utformingen av en brosjyre til bekymrede  foreldre og ansatte.

Arena Bekkestua er et anlegg for skating, BMX, rulleskøyter mm, og driftes av Bærum kommune. Det er både et innendørs og utendørs anlegg. Her er det fullt av ungdommer etter skoletid, men på dagtid har de ledig kapasitet.

Det tilbys et undervisningsopplegg i enkeltfag i samarbeid med Sandvika vgs som fører fram til standpunktkarakter i faget.

Her kan du lese mer om hva Budstikka skrev etter å ha besøkt spillhuset. Fagforeningsbladet Fontene har også en artikkel om spillhuset.

 


Fant du det du lette etter?

JA NEI

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding.
Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.